Actueel

Nieuws en wetenswaardigheden
Fairtrade Week met ‘eerlijke thee’-visites

Van 30 oktober t/m 7 november 2021 is het weer Fairtrade Week. Supermarkten promoten die week hun fairtradeproducten en in het hele land worden activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is. Fairtrade Noordwijk gaat dit jaar op theevisite bij verschillende horecabedrijven om aandacht te vragen voor het belang van het gebruik van fairtradeproducten.

Lees meer
Help jij ook mee?

Fairtrade Noordwijk zoekt vers bloed! Wil jij je ook sterk maken voor eerlijke en duurzame handel en consumptie in onze gemeente? Actief bijdragen om Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk voort te stuwen op het pad naar een betere wereld? Meld je dan aan als vrijwilliger. Voor onder meer leuke promotie-activiteiten, bedrijfsbezoeken of social media. Aanmelding of vragen: fairtradenoordwijk@gmail.com

Lees meer
Doe het samen. In het dorp en op de wereld

Voor veel ondernemers in Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk zijn het als gevolg van de Covid-19 pandemie zware tijden. Fairtrade Noordwijk roept op om de lokale winkelier en horeca-ondernemer blijvend te steunen door juist bij hen te kopen en bestellen. Maar corona heeft ook grote gevolgen in ontwikkelingslanden. Help de kleine boeren en producenten dáár door bij je inkopen híér voor fair trade te kiezen! Juist nu!

Lees meer
Wereldwinkel Noordwijkerhout

Door de coronacrisis is het nog belangrijker dat (kleine) boeren en producenten in minder welvarende landen niet vergeten worden. De Wereldwinkel is een mooie plek om daar aan bij te dragen. Door daar fairtradeproducten te kopen. Voor jezelf of als cadeau. Zodat de makers hun producten in deze moeilijke tijd kunnen blijven verkopen. Om zo de middelen te kunnen verwerven voor een behoorlijke toegang tot voedsel, scholing en medische zorg.

Lees meer
Boekhandel van der MEER/Het Cultuurcafé

Regelmatig besteden we aandacht aan één van de bedrijven of organisaties die zich in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk onderscheiden door verkoop en/of gebruik van ‘eerlijke’ producten. Dit keer Boekhandel van der MEER/Het Cultuurcafé. Een winkel die al jarenlang oog heeft voor maatschappij, mens en milieu. Een mooi voorbeeld voor Noordwijk en een prachtige zaak die een bezoek meer dan waard is .

Lees meer