Actueel

Nieuws en wetenswaardigheden
Noordwijk4GlobalGoals

Sinds 2014 heeft de werkgroep Fairtrade Noordwijk zich ingezet om eerlijke handel en consumptie in Noordwijk te promoten. In 2023 heeft de werkgroep - in nauwe samenwerking met de Gemeente Noordwijk - de mogelijkheden onderzocht dit initiatief uit te breiden naar, en te laten opgaan in, de veelomvattender en breder gedragen Global Goals. Met resultaat. Vanaf 2024 wordt Noordwijk GEMEENTE4GLOBALGOALS!

Lees meer
11 t/m 25 april Expositie 'Global Goals' in Bibliotheek Noordwijk

In 2015 zijn wereldwijd 17 doelen afgesproken voor de grote uitdagingen van onder meer armoedebestrijding, welzijn en gezondheid, gelijkberechtiging, klimaatproblematiek en schoon water en land. Van 11 t/m 25 april staat in Bibliotheek Noordwijk een expositie over deze 'Global Goals'. Hoe hiermee duurzame oplossingen voor stedelijke problemen en mondiale vraagstukken worden gerealiseerd én wat je hier zelf aan kunt bijdragen.

Lees meer
30 JAAR WERELDWINKEL 'Feest: Fairtrade én duurzaam'

Zondag 23 april viert de Wereldwinkel Noordwijkerhout zijn 30-jarig bestaan in theater De Muze in Noordwijk. Met het voor iedereen gratis toegankelijke evenement ‘FEEST: FAIRTRADE EN DUURZAAM’. Een middag met workshops, muziek, informatie en de film 'BIGGER THAN US'. Iedereen is van harte welkom om dit jubileum mee te vieren. Aanvang 13.30. Wel vooraf even reserveren.

Lees meer
10 jaar Fairtrade Gemeente

Deze week ontving de werkgroep Fairtrade Noordwijk het bericht dat de titel ‘Noordwijk Fairtrade Gemeente’ tot en met 2023 is verlengd. Sinds de oprichting in 2014 zet de werkgroep zich op vele manieren in om eerlijke handel en productie in de gemeente te bevorderen. “De komende twee liggen er daarbij mooie nieuwe uitdagingen klaar”, aldus Johan Oostdam van Fairtrade Noordwijk.

Lees meer
‘On the beach’ met KNRM voor Fairtrade Week

Ter gelegenheid van de Fairtrade Week was Fairtrade Noordwijk zaterdag 30 oktober ‘on the beach’. Hierbij actief gesteund door de KNRM Noordwijk. Met hun strandvoertuig werd een bezoek gebracht aan de permanente strandpaviljoens. Woensdag 3 november werd deze actie in Noordwijkerhout en De Zilk ‘on the road’ vervolgd met een bezoek aan de horeca aldaar.

Lees meer
Fairtrade Week met ‘eerlijke thee’-visites

Van 30 oktober t/m 7 november 2021 is het weer Fairtrade Week. Supermarkten promoten die week hun fairtradeproducten en in het hele land worden activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is. Fairtrade Noordwijk gaat dit jaar op theevisite bij verschillende horecabedrijven om aandacht te vragen voor het belang van het gebruik van fairtradeproducten.

Lees meer
Help jij ook mee?

Fairtrade Noordwijk zoekt vers bloed! Wil jij je ook sterk maken voor eerlijke en duurzame handel en consumptie in onze gemeente? Actief bijdragen om Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk voort te stuwen op het pad naar een betere wereld? Meld je dan aan als vrijwilliger. Voor onder meer leuke promotie-activiteiten, bedrijfsbezoeken of social media. Aanmelding of vragen: fairtradenoordwijk@gmail.com

Lees meer
Doe het samen. In het dorp en op de wereld

Voor veel ondernemers in Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk zijn het als gevolg van de Covid-19 pandemie zware tijden. Fairtrade Noordwijk roept op om de lokale winkelier en horeca-ondernemer blijvend te steunen door juist bij hen te kopen en bestellen. Maar corona heeft ook grote gevolgen in ontwikkelingslanden. Help de kleine boeren en producenten dáár door bij je inkopen híér voor fair trade te kiezen! Juist nu!

Lees meer
Wereldwinkel Noordwijkerhout

Door de coronacrisis is het nog belangrijker dat (kleine) boeren en producenten in minder welvarende landen niet vergeten worden. De Wereldwinkel is een mooie plek om daar aan bij te dragen. Door daar fairtradeproducten te kopen. Voor jezelf of als cadeau. Zodat de makers hun producten in deze moeilijke tijd kunnen blijven verkopen. Om zo de middelen te kunnen verwerven voor een behoorlijke toegang tot voedsel, scholing en medische zorg.

Lees meer
Boekhandel van der MEER/Het Cultuurcafé

Regelmatig besteden we aandacht aan één van de bedrijven of organisaties die zich in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk onderscheiden door verkoop en/of gebruik van ‘eerlijke’ producten. Dit keer Boekhandel van der MEER/Het Cultuurcafé. Een winkel die al jarenlang oog heeft voor maatschappij, mens en milieu. Een mooi voorbeeld voor Noordwijk en een prachtige zaak die een bezoek meer dan waard is .

Lees meer