Boekhandel van der MEER/Het Cultuurcafé

April 29, 2021

Een mooi voorbeeld van een Noordwijkse winkel waar je terecht kunt voor ‘eerlijke’ producten is Boekhandel van der MEER/HetCultuurcafé. Vier jaar geleden ontving die het Fairtrade Gemeente-keurmerk.

Je vindt er, naast natuurlijk heel veel boeken, mooie en ‘eerlijke’ cadeau artikelen en kinderknuffels. Voordat die worden verkocht wordt er eerst goed gekeken of er bij productie of handel geen kinderarbeid of ander ongerief heeft plaatsgevonden en of ze verantwoord en duurzaam zijn gemaakt.

Het Cultuurcafé

In het in de winkel geïntegreerde Cultuurcafé kun je onder meer genieten van (h)eerlijke thee (van The Art of…Tea uit Haarlem) en koffie en andere lekkernijen. De koffie komt van Boot Koffiebranders. Een koffiebrander met de missie om iedereen gelukkig willen maken met de smaak van hun koffie maar ook om hun koffieboeren in een decennia lange relatie een rechtvaardige prijs te betalen. Zodat ze kunnen investeren in de kwaliteit van de koffie, in duurzame ontwikkeling en betere leefomstandigheden. Zaken als productiviteitsverbeteringen, een schoon milieu, goed onderdak, onderwijs en betere gezondheidszorg. De bijpassende lekkernijen zijn – verantwoord - huisgemaakt of komen uit de bakkerij van ’s Heeren Loo Noordwijk.

Alle actuele info over winkelbezoek, openingstijden en bestellen bij Van der MEER/Het Cultuurcafé vind je hier en op www.meerbijvandermeer.nl

Ben je met jouw bedrijf of organisatie ook geïnteresseerd in fair trade of de Global Goals of ben je daar al mee bezig? Laat het ons weten! Ook voor alle vragen hierover zijn we graag voor je bereikbaar.