Doe het samen. In het dorp en op de wereld

April 28, 2021

De Covid-19 pandemie is nog niet uitgewoed en laat zijn sporen nog steeds na. We hopen dat met het vaccinatieprogramma en met een blijvend bewustzijn om ons aan de noodzakelijke maatregelen te houden de samenleving snel weer zo volledig mogelijk open kan. Voor iedereen. In Noordwijk, maar net zo goed in de rest van de wereld!

Steun de lokale ondernemers

Veel lokale ondernemers en hun werknemers zijn getroffen door de economische gevolgen van de pandemie. Fairtrade Noordwijk roept daarom op om zoveel mogelijk bij lokale ondernemers te winkelen.

Koop en bestel jouw boeken, cadeaus, kleren, bloemen, schoenen en wat je maar kunt bedenken bij de winkels in Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk! Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Eerlijke keuzes nu nog belangrijker

Iedereen ter wereld wordt getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. We zien we het belang van ‘eerlijke keuzes’ bij de aanschaf van boodschappen en cadeaus alleen maar groeien. In ontwikkelingslanden kunnen kleine boeren, producenten en arbeiders juist nu onze steun én aankopen goed gebruiken.

Voor hen bestaan immers nauwelijks medische of economische vangnetten. En bij de vaccinaties staan ze achteraan. Koop dus bewust als je gaat winkelen. Kies vooral voor fairtradeproducten. Naast bananen, koffie, thee en cacao zijn er ook veel andere fairtrade-alternatieven.

Ook bij de Wereldwinkel in Noordwijkerhout kun je terecht voor een groot aanbod. Voor jezelf, maar ook om cadeau te doen. Fairtrade Noordwijk kan het niet genoeg beklemtonen: ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we wonen met z’n allen op één aardbol. Dus wees solidair – in het dorp én op de wereld’.