Fairtrade Week met ‘eerlijke thee’-visites

Van 30 oktober t/m 7 november 2021 is het weer Fairtrade Week. Supermarkten promoten die week hun fairtradeproducten en in het hele land worden activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is. Fairtrade Noordwijk gaat dit jaar op theevisite bij verschillende horecabedrijven om aandacht te vragen voor het belang van het gebruik van fairtradeproducten.
Noordwijkse fairtrade-theevisite
Op 30 oktober gaan vrijwilligers* van Fairtrade Noordwijk op speciale theevisite bij de permanente strandpaviljoens in Noordwijk en op 3 november worden horecabedrijven in Noordwijkerhout bezocht.
Tijdens die theevisite wordt een fair trade theepakket uitgedeeld. Om daarmee onder meer de verbinding tussen theeplukker en theedrinker te onderstrepen: door het drinken van thee worden ze symbolisch samengebracht. De geschonken thee gaat vergezeld met een kaart en een WIN-actie op social media. Om iedereen nog bewuster te maken van het belang van eerlijke handel.
Ook in de Wereldwinkel in Noordwijkerhout staat het Samen-Thee-Moment tijdens deze Fairtrade Week centraal. Iedereen is welkom om van heerlijke fairtradethee – met iets lekkers!- te komen proeven.
Landelijk WINactie Samen-Thee-Moment-pakket
Fairtrade Gemeenten - de overkoepelende organisatie van alle deelnemende gemeenten - roept iedereen op om een mooie foto te maken van een Samen-Thee-Moment en die tijdens de Fairtrade Week te delen op Facebooken/of Instagramof op  te sturen naar info@fairtradegemeenten.nl.Onder de inzendingen worden twee complete Fairtrade Samen-Thee-Moment-pakketten verloot. De theepakketten zijn rijkelijk gevuld met een theepot, twee theekopjes, Fairtrade thee, Fairtrade chocolade en nog veel meer lekkers en leuks.
Waarom kiezen voor fair trade een verschil maakt
Behalve thee zijn er natuurlijk veel meer fairtradeproducten. Denk bijvoorbeeld aan koffie, rijst, kokosmelk, bananen, suiker, koekjes en chocolade. Fair trade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden om een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.
De keuzes waar wij dagelijks in de supermarkt voor komen te staan, geven óns telkens weer de kans om te kiezen voor een betere wereld. Fairtrade Noordwijk roept iedereen op om het verschil te maken door bewust voor fairtradeproducten te kiezen!
* We verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers. Wil jij je ook sterk maken voor eerlijke handel en een betere wereld? Lees hier verder en meld je aan!